Колко често трябва да нося колелото си за профилактика?

Както всяка машина, така и всяко колело се нуждае от ежегодишна профилактика.

Как да разбера дали имам нужда от нави спирачки?

За спирачките е важно да погледнете дали са им изтрити гумичките, защото бързото спиране в екстремни ситуации е много важно. Един съвет, винаги спирайте с двете спирачки - много по ефективно е, а и по-удобно, също не натискайте силно предната спирачка, ако не искате да усетите земната гравитация.

Ремонтирате ли детски колички? Трябва ми гума…

Посетител на уеб сайта ни зададе този въпрос. Поправяме различни компоненти, които се явяват част от детските колички. Предлагаме смяна на различни по големина и размери гуми, с възможност за предварителна поръчка на гума. Нашите специалисти ремонтират различни детайли на стари модели колички, в това число летни и зимни.

Защо е по-добре да карам велосипед, отколкото МПС или кола?

Защото карането на велосипед освен ,че е по-екологично е и много по-здравословно и тонизиращо.Освен това в много от случаите е и по бърз начин на транспорт.

На какво място мога да държа велосипеда си в периода, в който не го карам?

За велосипеда не е проблем, ако го оставите в тъмно помещение. не би било добре обаче, да го оставяте за дълго време в помещение, в което има влага. Това би спомогнало за по-бързата поява на корозия върху някой от частите на велосипеда Ви.

От какъв материал е изработена каската за велосипед?

Основната част на велосипедната каска е слой пресиран стереопор и пластмаса, които се счупват при удара и така поемат значителната част от силата. След по-силен удар каската задължително трябва да бъде изхвърлена и сменена с нова.

Какво да направя, ако се счупи нещо по велосипеда ми, а счупеното все още е в гаранция?

Първото нещо, което трябва да установите в такава ситуация е, дали определената част от колелото е гаранционна. За целта препоръчваме предварително да се запознаете с гаранционната карта и книжката за използване на велосипеда, която получавате при закупуването на велосипеда. Втората стъпка е да занесете велосипеда си на ремонт. Във всеки специализиран магазин на ДРАГ не биха Ви отказали ремонт, но ние Ви препоръчваме да отидете в магазина, от който сте го закупили, от там или ще Ви насочат към серзивен магазин или ако предлагат сервиз на велосипеди - ще поправят счупеното. Ако сте закупили велосипеда от Велостраст ЕООД, върнете се при нас, тъй като интересът ни към това, какво не е вред и неговата качествена поправка е висок.

Колко често да почиствам велосипеда си?

Велосипедът е съставен от редица подвижни части, а когато тези части се замърсят с кал, мръсотия и частици, износването и счупването е неизбежно. Колкото и странно да звучи, мръсотията влияе на работата на велосипеда и ускорява износването му. Не е изненадващо обаче, че първата работа за защита на колелото от счупване и неогледен външен вид е поддържането на „добра хигиена”. Затова Ви съветваме да базирате схемата на почистванията на велоспиеда в зависимост от това, колко често го карате. С други думи, ако прекарвате много време на колелото си на влажен или кален терен или го карате често, трябва да го почиствате по-редовно. Много малко колоездачи почистват велосипеда си след всяко излизане. Но изграждането на редовна схема за обикновено почистване (веднъж месечно, веднъж седмично или по-често в зависимост от честотата на каране) е доста важна за нормалното функциониране на велосипеда Ви.
Календар
декември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031